top of page
Search

Korona-aika on meille kaikille raskasta

Oletko kyllästynyt karanteeniin ja eristykseen? Et ole varmasti ainoa. Kuitenkin pitää vielä jaksaa ja seurata viranomaisten ohjeita. Mentaalista kestävyyttä vaaditaan meiltä kaikilta. ...ja kun näin on, voi hetken miettiä, miten sitä vahvuutta kehittää.Elinvoimaisuus on hyvää fyysistä oloa ja kuntoa. Sitä voi saada kehittämällä itselleen kotona kehonvastusharjoituksia ja vaikka jonkinlaista HIIT tai Tabata-treeniä. Treenin jälkeen kroppaan vapautuu endorfiineja ja treeni saa ajatukset hetkeksi muualle.


Myönteisyys on suhtautumista ympäröivään todellisuuteen. Se, että näkee jokaisessa ongelmassa ratkaisun ja sitä ettei näe jokaisessa ratkaisussa ongelmaa. Myös hyvä huumori auttaa käsittelemään hankalia olosuhteita. Toisille ne ovat huonot vitsit, yksille internet-meemit.


Jos sinulla on tällä hetkellä töitä, pyri uppoutumaan niihin. Suosittelemamme Pomodoro-menetelmä auttaa lisäämään keskittymiskykyä ja synnyttämään flow-tilaa. Mikäli työt ovat kriisin takia vähentyneet, käytä samaa menetelmää instrumentin harjoitteluun, lukemiseen tai opiskeluun.


Myönteisyys on suhtautumista ympäröivään todellisuuteen.

Tee itsellesi aamulla lista asioista, joita haluat saada päivän aikaan valmiiksi. Merkitse ylös pieniä tehtäviä, joissa on alku ja lopputulos. Toisille sopii paljon pieniä tehtäviä, ensimmäiset haluavat yhden päivän teeman. Tärkeää on pelkästään se, että päivän aikana saa asioita aikaan, vaikka kuinka triviaaleja, ja saa siitä tyydytyksen tunnetta.


Panosta ottamaan yhteyttä ihmisiin. Jos olet yksin kotona, mieti sellaiset arvokkaat ihmissuhteet, joista saat voimaa: Hyvät ystävät, perheenjäsenet ja tuttavat. Teknisesti tämä ei nykyään ole vaikeaa. Jos olet lasten ja puolison kanssa kotona, niin kannattaa käyttää aikaa sen lisäksi hyvänmielenkulttuurin rakentamiseen perheessä.


Hae uusia merkityksiä. Jos sinulta on väliaikaisesti viety työmerkitys, luo tilalle toinen. Se voi olla vastuunkantaja kotiolosuhteissa tai se voi olla yhteydenpitäjä eri ryhmien välillä, tai se voi olla ongelmanratkaisija. Ehkä tämä on aika toteuttaa itseään taiteellisesti: sävellä, kirjoita tai maalaa. Perusta blogi tai kirjoita kovalevylle, mikä itsellesi parhaiten sopii.


Näiden elementtien tasapaino vahvistaa jaksamista ja mentaalista kestävyyttä yleisesti, mutta ehkä tässä tilanteessa jopa korostuneesti. Suurimmalla osalla meistä tasapaino on jo varsin hyvä, mutta pienillä yksittäisillä teoilla kokonaishyvinvointi vahvistuu. Valitse työkalupakistamme jotain ja voi paremmin.Hyvinvointia päivään

- NK

Recent Posts

See All
bottom of page